Dežurni savjetnik Savjetnik Informacije i savjeti iz područja javne nabave utorkom i četvrtkom 9-12h tel: 01 4677 178
eojn
 
 
 
e-Certis
 
zejn
 
Portal javne nabave

Public Buyers Community Platform

Europska komisija pokrenula je platformu Buyers Community Platform, kojoj je cilj olakšati suradnju i razmjenu znanja između naručitelja diljem Europe.

Platforma je jedinstveni digitalni prostor u kojem se dionici javne nabave, uključujući  naručitelje, industriju i akademsku zajednicu, mogu okupiti kako bi razmijenili primjere najbolje prakse, iskustva i razgovarali o izazovima. Prioritet Platofrme je potaknuti suradnju i izgraditi zajednicu javnih/sektorskih naručitelja koje su posvećene poboljšanju učinkovitosti i djelotvornosti procesa javne nabave.

Učinkovita, moderna i dobro vođena javna nabava može pomoći u stvaranju inovativnijeg, održivo i socijalno uključivo gospodarstvo EU. Takva nabava potiče zapošljavanje, rast i ulaganja, te poboljšava kvalitetu javnih usluga.  Pokretanje platforme Public Buyers Community Platform značajan je korak prema promicanja transparentnosti, pravednosti i tržišnog natjecanja u postucpima javne nabave. 
 
Platforma je dostupan svim stručnjacima u području javne nabave diljem Europe te ste pozvani da postanete njezin član, a to možete učiniti OVDJE.

Također više informacije o Buyers Community Platformmožete pronaći na LinkedInu: LinkedIn EC Campaign ili Twitteru: Twiter Post.  
21.04.2023