Portal javne nabave

IPA 2008 TWL projekt

IPA 2008 twinning light projekt Jačanje kapaciteta za sprječavanje nepravilnosti u postupcima javne nabave
 

       


Krajem siječnja 2011. godine započela je provedba IPA 2008 twinning light projekta "Jačanje kapaciteta za sprječavanje nepravilnosti u postupcima javne nabave".
 
Ovaj projekt provodi austrijska Federalna agencija za javnu nabavu (BBG) u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva - Upravom za sustav javne nabave.
 
Cilj ovog projekta s proračunom od 230.000 eura je doprinijeti jačanju pouzdanog i transparentnog sustava javne nabave u Republici Hrvatskoj sukladno standardima EU-a te time smanjiti mogućnosti za nepravilnosti, prijevare i korupciju u postupcima javne nabave.  
 
Očekivani rezultati ovog projekta usmjereni su na utvrđivanje rizika nepravilnosti u postupcima javne nabave te na daljnje unaprjeđenje zakonodavnog okvira u ovom području. Dodatno, razvit će se i metodološki alati kao osnova za učinkovitiju prevenciju i sprječavanje nepravilnosti. U sklopu projekta također će se ojačati i administrativni kapaciteti ključnih dionika sustava javne nabave s ciljem poticanja učinkovitije i transparentnije provedbe zakonodavnog okvira.
 
Letak s podacima o projektu možete naći OVDJE.