Portal javne nabave

Konferencija

U sklopu IPA twinning light projekta „Jačanje kapaciteta za sprječavanje nepravilnosti u postupcima javne nabave“ 19. rujna 2011. godine u Zagrebu održana je konferencija “Sprječavanje nepravilnosti u postupcima javne nabave – iskustva država članica Europske unije i mehanizmi novog Zakona o javnoj nabavi“. 
 
Na konferenciji su stručnjaci javne nabave iz Austrije i Nizozemske prikazali iskustva tih država u sprječavanju nepravilnosti u postupcima javne nabave te razvoj novih kretanja u javnoj nabavi, a predstavljeni su i mehanizmi novog Zakona o javnoj nabavi koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2012. godine. Na konferenciji je sudjelovalo 200 predstavnika naručitelja i ponuditelja te raznih organizacija i institucija. 
 
Ovdje možete pronaći prezentacije s konferencije:
 
Tehnike nabave - Marcel Stuijts, Nizozemska (eng)
 
Profesionalizacija - Eric Zwitserloot, Nizozemska (eng)
 
Antikorupcija – monitoring postupaka javne nabave – najbolja praksa BBG-a (austrijska Federalna agencija za javnu nabavu) - Andreas Nemec, Austrija (eng)
 
Antikorupcijske mjere, uključujući pravila postupanja – iz perspektive privatnog sektora - Annemaire Mille, Austrija (eng)
 
Austrijski sustav pravne zaštite i izbjegavanje nepravilnosti - Wolfgang Pointner, Austrija (eng)
 
Mehanizmi novog Zakona o javnoj nabavi - Teja Kolar, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva – Uprava za sustav javne nabave (hrv)