Portal javne nabave

Pisani ispit

Sukladno Pravilniku o izobrazbi u području javne nabave (NN br. 65/17), Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu specijalističkog programa izobrazbe u području javne nabave provodi pisani ispit.
 
Pisanom ispitu može pristupiti osoba kojoj je nositelj "Programa izobrazbe u području javne nabave" izdao potvrdu o pohađanju navedenog programa.
 
Svaki pristupnik pisanom ispitu sa sobom mora donijeti presliku potvrde izdanu od strane nositelja programa te osobnu iskaznicu radi identifikacije polaznika.  
 
Iznimka od navedenog su osobe koje su program izobrazbe pohađale u Ministarstvu uprave  te one, s obzirom da Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kao suorganizator tog programa vodi evidenciju tih polaznika, pisanom ispitu mogu pristupiti i prije izdavanja potvrde.
 
 
Termini i prijava za pristupanje pisanom ispitu
Kako bi se mogli prijaviti na ispit molimo vas da pročitate Obavijest na našoj stranici koja je objavljena 19.7.2018. a vezana je uz novu aplikaciju koja će biti puštena u rad dana  03.rujna 2018. Više 
OVDJE.

Termine održavanja pisanog ispita za koje su moguće prijave možete pronaći OVDJE. Zbog kapaciteta dvorane, u sklopu svakog od navedenih termina može prisustvovati naznačeni broj pristupnika te vam preporučujemo što žurniju prijavu za željeni termin jer će se oni popunjavati prema redoslijedu prijava. 
 
 
Za pristupanje pisanom ispitu potrebno je preuzeti obrazac prijavnice (download), elektronički ga ispuniti, spremiti kao MS Word dokument te putem elektroničke pošte u privitku poruke (attachment) dostaviti na adresu snjezana.kovac@mingo.hr.
 
 
 
PISANI ISPIT SE NE NAPLAĆUJE, ODNOSNO BESPLATAN JE ZA SVE PRISTUPNIKE.


Popis zakonodavstva i dodatnih materijala za pripremu pisanog ispita


Popis zakonodavstva i dodatnih materijala za pripremu pisanog ispita, a koji se temelji na sadržaju nastavnog programa koji je propisan u Prilogu Pravilnika o izobrazbi u području javne nabave (NN  br. 65/17) dostupan je OVDJE.


Način provedbe ispita

Ispit traje 3 školska sata, odnosno 135 minuta.
 
Za vrijeme ispita dozvoljeno je korištenje zakona i podzakonskih propisa (uključujući i pročišćene tekstove). Ako se koriste publikacije koje uz tekst propisa sadrže i druge tekstove (npr. autorski članci), tijekom ispita se smiju koristiti samo dijelovi publikacije koji se odnose na tekstove propisa.  
 
Na ispitu nije dozvoljeno korištenje drugih pomoćnih materijala, kao što su priručnici, prezentacije, autorski članci i slično.

Za uspješno položen ispit potrebno je ostvariti najmanje 70% ukupno mogućih bodova.

Rezultati ispita, odnosno popis osoba koje su ga uspješno položile, objavit će se na Portalu javne nabave u roku 15 dana od dana provedbe ispita.  
 
U roku 30 dana od dana položenog pisanog ispita Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta izdat će osobama koje su ga položile certifikat u području javne nabave. Certifikat će biti dostavljen na adresu naznačenu u prijavnici za ispit.